Vastuullisen kasvattajan löytäminen: 7 vinkkiä koiran ostamiseen - Esittelyssä (2023)

Esittelyssä

Vastuullisen kasvattajan löytäminen: 7 vinkkiä koiran ostamiseen - Esittelyssä (1)


Koiran ostaminen tai koiran adoptointi on valtava päätös tehdä samankaltaisia ​​kuin elämänpäätökset, jotka teemme kuten uravalinta, mennäkö naimisiin ja onko meillä lapsia.


Jos teet virheen urallasi, on mahdollista muuttaa suuntaa ja löytää uusi kutsu. Lapset ja koirat? Olet siinä pitkällä matkalla. Kun olet ostanut koiran; se on säilytettäväksi.Luulet olevasi valmis ottamaan askel ja tuomaan nelijalkainen ystävä perheeseesi? Olemme koonneet tämän kätevän oppaan osoittamaan sinulle oikeaan suuntaan ja auttamaan sinua tekemään tietoisen päätöksen.

Sisältö ja pikanavigointi

 • 1. Oletko valmis koiraksi?
  • Budjetti - Koska koirat eivät ole halpoja
  • Lifestyle - he tarvitsevat aikaa!
  • Koti - kuinka suuri se on?
 • 2. Älä kiirehdi koiraa!
 • 3. Etsi hyvämaineinen kasvattaja
  • Katso takapihan kasvattajille (eli pentutiloille)
 • 4. Kysy kasvattajalta paljon kysymyksiä
 • 5. Katso pentu: ennen kuin tuot heidät kotiin
 • 6. Kahdeksan viikon sääntö
 • 7. Pysy yhteydessä
 • Yhteenveto

1. Oletko valmis koiraksi?

Ensinnäkin, ennen kuin aloitat kasvattajan etsimisen tai koiran ostamisen, sinun on harkittava, sallivatko budjettisi, elämäntapasi ja nykyiset sitoumuksesi nelijalkaisen kumppanin.

Vastuullisen kasvattajan löytäminen: 7 vinkkiä koiran ostamiseen - Esittelyssä (2)

Budjetti - Koska koirat eivät ole halpoja

Onko sinulla varaa ostaa häntä? Riippuen rodusta , voit maksaa missä tahansa välillä 500 dollaria ja 2500 dollaria pentusta. Onko sinulla varaa hänen päivittäiseen ruokaan? Hänen koulutustunninsa? Hänen vakuutuksensa? Keskimääräinen kuukausimaksu koiravakuutuksesta vuonna 2016 oli 42,45 dollaria . Määrä riippuu siitä, mikä koirarotu sinulla on, pienemmillä roduilla on yleensä pienempi palkkio kuin suurilla roduilla.Vastuullisen kasvattajan löytäminen: 7 vinkkiä koiran ostamiseen - Esittelyssä (3)

Silti vakuutusmaksut tuottavat silti parempaa vastinetta rahalle, kun verrataan eläinlääkäreiden keskimääräisiä hoitokustannuksia.

Rotu Kuukausittainen Premium
labradorinnoutaja 37,44 dollaria
Saksanpaimenkoira 34,32 dollaria
Kultainen noutaja 40,56 dollaria
Bulldoggi 39,00 dollaria
Beagle 34,32 dollaria

Jos et saa vakuutusta, voitko kattaa nämä hoitokustannukset, jos hän sairastuu?

(Video) Asiantuntijan vinkit: Näin hankit koiranpennun vastuullisesti


Hoito Keskihinta
Korvatulehdus 149,30 dollaria
Allergiat 234,84 dollaria
Ärtynyt vatsa 385,46 dollaria
Silmätulehdus 115,45 dollaria
Niveltulehdus 255,75 dollaria

Lifestyle - he tarvitsevat aikaa!

Vastuullisen kasvattajan löytäminen: 7 vinkkiä koiran ostamiseen - Esittelyssä (4)

Pennut voivat vaikeuksia jättää yksin puoleksi tunniksi. Pennun jättäminen ei myöskään auta talonmurto tai pureskelu. Kuinka voit pysäyttää talon onnettomuudet tai pureskella huonekaluja, jos et ole siellä?

Tiedämme, että koirat voivat kärsiä eroahdistus ; he ovat alttiimpia tähän, jos kodissa on epäjohdonmukaista rutiinia ja jos he ovat huonosti sosiaalistettuja. Kun koirat eivät pysty selviytymään siitä, että heidät jätetään yksin, he pureskelevat, haukkuvat, virtsaavat ja ulostavat. Jos tämä ei onnistu, he kehittävät edelleen ahdistunutta käyttäytymistä ja reagoivat todennäköisemmin negatiivisesti ilotulituksiin, ukkosmyrskyihin ja muihin koviin ääniin


Tästä syystä sinun on varmistettava, että sinulla on aikaa viettää pentusi kanssa, kun tuot hänet kotiin. Voitko sitoutua vähintään 20-30 minuutin harjoitteluun joka päivä ?

Huippuvinkki

Vastuullinen kasvattaja suorittaa oman omistajansa tarkastukset, mutta sinun on ensin arvioitava itsesi.

Tiedämme, että koirista, jotka ovat sosiaalisia nuoresta iästä, on vähemmän todennäköistä pelokas tai aggressiivinen käyttäytyminen kun ne kasvavat.

Harjoittelun aloittaminen nuoresta iästä luo ennakkotapauksen. He tietävät, mitä heiltä odotetaan ensimmäisestä päivästä lähtien; on paljon helpompaa ylläpitää käyttäytymistä kuin oppia uudestaan.

Jos työskentelet epäsäännöllisesti - onko koiran päivähoitopalvelua, jota voisit käyttää, tai koiran kävelijää? Jos sinulla ei ole varoja tähän, voivatko ystävät tai perheenjäsenet tulla kävelemään häntä tai leikkimään hänen kanssaan pihalla?

Mitä haluat tehdä vapaa-ajalla? Oletko innokas retkeilijä? Jos näin on, koira, jolla on rajoja energiaa ja joka rakastaa olla aktiivinen kuin a Shiloh Shepherd olisi täydellinen ottelu! Vai oletko kotilintu ja haluatko käpertyä sohvalla kirjan kanssa? Chihuahualle olisi siellä vieressäsi. Sinun on oltava realistinen kuinka paljon aikaa sinulla on viettää koirasi kanssa ja sovitettava heidän aktiivisuustasonsa omaan.

Onko sinulla lapsia? Lapsenlapset? Jos näin on, tarvitset perheystävällisen poochin, joka on iloinen viilentäessään vauvan vieressä, mutta yhtä onnellinen pelaa palloa pihalla kuin Border Collie Labrador Mix . Pienemmät rodut, kuten Morkie eivät selviydy yhtä hyvin lasten kanssa, jotka juoksevat nopeudella 100 km / h.

Oletko ensimmäistä kertaa koiran omistaja? Jos näin on, sinun on todella katsottava niitä ystävällisiä ja oppivia rotuja.

Ole realistinen taitojesi ja osaamisen suhteen koirien kouluttamisessa - jos rodun tunnetaan olevan vaikea kouluttaa, ehkä ne sopivat sinulle paremmin, kun sinulla on jonkin verran kokemusta vyösi alla?

Koti - kuinka suuri se on?

Pienet rodut selviävät erinomaisesti asunnoissa tai huoneistoissa; jopa ikääntyessään he ovat tarpeeksi kevyitä kuljettamaan ylös ja alas portaita. Suuremmille roduille he viihtyvät suuremmilla alueilla, joilla on oma piha, jolla voi pelata. Odota astua Fidon yli, kun valmistat illallista; suurempi keittiö tekee siitä paljon helpompaa. Jos vuokraat, tarkista myös, että vuokranantajasi hyväksyy lemmikkejä! Monet eivät.

2. Älä kiirehdi koiraa!

Vastuullisen kasvattajan löytäminen: 7 vinkkiä koiran ostamiseen - Esittelyssä (5)

Joten olet päättänyt, että olet valmis. Sinulla on käytettävissä olevaa aikaa ja voit sitoutua taloudellisesti 12 ja 18 vuoden välillä. Se on yli 6000 päivää, joista jokainen koirasi vaatii rakkautta, huomiota ja aikaa.

3. Etsi hyvämaineinen kasvattaja

Hyvämaineisilla kasvattajilla on pentujen äiti nähtävillä - usein myös Isä! Jos Isä ei ole samassa paikassa, vastuullisella kasvattajalla ei ole ongelmia ottaa yhteyttä Studiin saadakseen hänet katsottavaksi.


Vastuulliset kasvattajat kasvattavat koirien terveyden varmistamiseksi.

He kasvattavat vain niistä koirista, joilla on halutut ominaisuudet ja luonne kyseiselle rodulle.

Heillä on usein vain muutama pentue vuodessa, ja he erikoistuvat yleensä yhteen roduun - tai kahteen, jos ne ovat läheisesti sidoksissa koostaan, luonteestaan ​​ja ulkonäöltään.

American Kennel Clubilla on oma markkinapaikka; heillä on myös kasvattajalisenssin rekisteröinnit.

Hyvä asia AKC-markkinapaikassa on, että se tarjoaa yleensä runsaasti tietoa kasvattajasta.

Tämä antaa sinulle hyvän paikan aloittaa miettien, mitä etsiä kasvattajalta. Harkitse seuraavaa:

 • Kuinka kauan he ovat kasvattaneet koiria?
 • Kuinka monta pentueita heillä on vuodessa?
 • Kuinka monta koirarodua he mainostavat?
 • Kilpailevatko he näyttelyissä vai urheilussa?
 • Mikä on heidän palautteensa? Onko heillä läsnä sosiaalista mediaa? Etsi heidän nimensä Internet-hakukoneesta ja katso, mikä ponnahtaa esiin.

Katso takapihan kasvattajille (eli pentutiloille)

Täällä isä ja pato ovat harvoin nähtävissä. He saattavat sanoa, että pennut ovat AKC-rekisteröityjä ja lähettävät paperityötä sinulle, mutta todellisuudessa tätä ei koskaan tapahdu .

Sosiaalisen median läsnäolo on harvoin - kukaan ei näytä tietävän mitään heistä.

Monet takapihan kasvattajat käyttävät autoja tai pakettiautoja - jos joku ehdottaa tapaamista parkkipaikalla katsomaan tai keräämään pentua, juokse kukkuloille.

Niin paljon kuin on houkuttelevaa ottaa pentu takapihan kasvattajalta, vain saadakseen heidät pois tilanteesta, surullinen todellisuus on, että toinen pentu vain tulee heidän tilalleen. Takapihan jalostus lopetetaan vain, jos kysyntää ei enää ole , minkä vuoksi hyvämaineisen kasvattajan löytäminen on niin tärkeää.

Yksi teknologiamaailmamme eduista on se, kuinka paljon tietoa on saatavilla sosiaalisessa mediassa. Liity rodukohtaisiin ryhmiin. Kysy kasvattajan suosituksia tai jos etsit jotain erityisesti, kysy niistä ryhmistä.

Hyvämaineiset kasvattajat suorittavat terveystarkastukset niiden kantakannasta. He varmistavat, että rodulle tarvittavat testit ovat selkeät ennen koiran kasvatusta.

Odottaa pääsevän jonotuslistalle. Jos kasvattajilla on vain yksi pentue vuodessa, on vain niin paljon pentuja mennä ympäri. Älä odota lannistumista - terve ja terve pentu on varmasti sen arvoista?

4. Kysy kasvattajalta paljon kysymyksiä

Vastuullisen kasvattajan löytäminen: 7 vinkkiä koiran ostamiseen - Esittelyssä (6)

Kasvattajalle tulisi kysyä monia hyviä kysymyksiä:


 • Kuinka he ovat seuranneet pentua?
 • Mikä on pentu, jota parhaillaan ruokitaan?
 • Mitä rokotuksia pennulla on ollut?
 • Voinko tavata pupun vanhemmat (eli isän ja emän)?

Sinun pitäisi myös odottaa heidän esittävän sinulle niin monta kysymystä kuin sinä.

Suurin osa arvostetuista kasvattajista haluaa varmistaa, että heidän pentunsa menee ikuisesti kotiinsa, ja voit tarjota sen mitä tarvitset.

Sinua tulisi pyytää allekirjoittamaan sopimus. Tässä määrätään yleensä, että jos et jostain syystä enää pysty hoitamaan pentua / koiraa, ota yhteyttä kasvattajaan. He yleensä tarjoavat sinulle palata pentu / koira heille tai he auttavat löytämään uuden kodin.

Pyydä heitä terveystesteihin, katso todisteet sukutaulusta. Pyydä heiltä todisteita kaikista näyttelyistä, joissa he ovat voittaneet tai kilpailleet. Jälleen, mitä enemmän tietoja saat, sitä parempi.

5. Katso pentu: ennen kuin tuot heidät kotiin

Suurin osa arvostetuista kasvattajista antaa potentiaalisille omistajille mahdollisuuden tarkastella pentua 4-6 viikon välillä.

Tässä vaiheessa voit yleensä valita haluamasi koiranpennun. Tämän avulla voit nähdä, kuinka äiti on vuorovaikutuksessa pentujensa kanssa ja miten he reagoivat häneen.

Voit kysyä kasvattajalta, kuinka he ovat seurustelleet pentuja ja kuinka he kehittyvät.

Jopa tässä iässä on mahdollista nähdä miten luottavaiset pennut ovat - tästä voi olla apua päätettäessä, mikä pentu sopii sinulle ja elämäntyyliisi parhaiten.

6. Kahdeksan viikon sääntö

Vastuullisen kasvattajan löytäminen: 7 vinkkiä koiran ostamiseen - Esittelyssä (7)

Pentuja ei tule ottaa äidiltä ennen kuin he ovat vähintään 8 viikkoa vanhoja.


Pennut, jotka erotetaan liian aikaisin pentueesta ja äidistään, eivät onnistu hankkimaan tietyt sosiaaliset taidot kuten puremien esto, pelikäyttäytyminen ja kiinnittyminen.

On tärkeää, että pentuja ei oteta pentueestaan ​​ennen 8 viikon ikäisiä .

Kasvattajat, jotka ehdottavat muuten, eivät ymmärrä pentun kehitystä ja niitä tulisi välttää rutto.

7. Pysy yhteydessä

Hyvämaineiset kasvattajat ottavat mielellään yhteyttä sinuun, vaikka olisit kerännyt pentusi. He vastaavat mielellään kaikkiin kysymyksiisi. He tarkistavat usein säännöllisesti perheensä kanssa varmistaakseen pentujensa terveyden.

Monet vastuulliset kasvattajat tarjoavat myös takuun .

Vaikka se ei ole jotain, jonka haluat ajatella liittyvän elävään eläimeen, se antaa sinulle mielenpalan.

Kasvattajat ovat riittävän varmoja kantansa terveydestä.

Tämän takuun käyttämiseksi sinun on yleensä osallistuttava eläinlääkärintutkimukseen niin monen päivän kuluessa pentun tuomisesta kotiin. Myös harjoittelulle on yleensä rajoituksia ensimmäisen vuoden aikana - ei portaiden kiipeämistä, ei liiallista liikuntaa, rajoitettua hyppäämistä jne. Tämä tapahtuu ainakin siihen asti, kunnes koiran kasvulevyt ovat sulaneet.

Kasvattajat neuvovat myös ruokintaohjeissa, koska tiedämme kolme asiaa, jotka vaikuttavat luuston kehitys koirilla ; genetiikka, ympäristö ja ravitsemus.

Nämä ehdot varmistavat, että annat koirallesi parhaan mahdollisuuden kehittyä terveelliseksi ja onnelliseksi poochiksi.

Useimmat kasvattajat olisivat aloittaneet myös pentujen rokotusohjelman ja neuvovat mielellään parhaalla mahdollisella reitillä / aikataululla.

Yhteenveto

Seitsemän tärkeintä vinkkiä auttavat sinua löytämään nelijalkaisen kumppanisi ja arvostetun kasvattajan.

Tärkeää on tehdä tutkimuksesi, löytää elämäntyyliisi sopiva rotu ja olla realistinen taitojesi ja pätevyytesi suhteen koiran käsittelijänä.

Kun olet varma näistä, etsi terve koiranpentu, jota kasvattaa vastuullinen kasvattaja.

Oletko äskettäin ostanut koiran? Mitä neuvoja käytit? Voit vapaasti jättää meille muistiinpanon alla olevaan kommenttiosioon.

FAQs

Mistä tunnistaa vastuullisen kasvattajan? ›

Vastuullinen kasvattaja on tarkka siitä, kenelle tai millaiseen perheeseen pennun myy. Kasvattajalle on täten myös tärkeää esittää kysymyksiä pennunostajalle esimerkiksi tämän koirakokemuksesta, siitä keitä perheeseen kuuluu, millaiset asumisolosuhteet ovat ja millaista pentua perhe etsii (esim.

Mitä kysyä kun ostaa koiraa ostaessa? ›

Kasvattajalle kannattaa esittää esimerkiksi seuraavia asioita koskevia kysymyksiä: Pentueen Emo Ja Isä Pentue. Kasvattaja.
...
 • Kuinka monta aiempaa pentuetta emolla on ollut, kuinka monta vuodessa? ...
 • Kuinka tiineysaika sujui? ...
 • Onko emolla tai isällä mitään terveysongelmia?

Miksi kasvattaja ei rekisteröi pentuja? ›

Yleisimmät syyt rekisteröimättömyyteen ovat: koiran emää pennutetaan liian tiheästi. koiran vanhempia ei ole tutkittu rodun perinnöllisten terveysongelmien varalta. koiran vanhempien terveystulokset eivät ole tarpeeksi hyviä pentujen rekisteröintiin.

Voiko kasvattaja hakea koiran pois? ›

Yleensä kasvattajan pitää palauttaa koira sijoituskotiin. - Käräjäoikeuden mukaan kyseessä on laiton ulosmittaus. Kun on tehty sijoitussopimus, kasvattaja ei voi ottaa koiraa itselleen, oli syy mikä hyvänsä, sanoo Parviainen.

Miten kirjoittaa koiran kasvattajalle? ›

Näin kirjoitat hyvän viestin kasvattajalle: 5 vinkkiä
 1. Esittele itsesi. Mitä teet, missä asut, millainen on koirataustasi?
 2. Kerro, millaista koiraa etsit. ...
 3. Kerro, miksi etsit koiraa juuri kyseiseltä kasvattajalta. ...
 4. Tuo esiin, jos tunnet jo joitakin kasvattajia. ...
 5. Osoita kiinnostuksesi kysymyksillä.
10 Oct 2021

Miten valita hyvä kasvattaja? ›

Luotettava kasvattaja valitsee jalostettavat koirat harkiten tiettyjen kriteerien mukaan. Rodun terveys ja vahvuus ovat aina etusijalla. Kasvattaja huolehtii rodun asianmukaisesta lisääntymisestä valitsemalla jalostukseen vain terveitä koiria ja koiria, joilla ei ilmene käytöshäiriöitä.

Mitä koiran omistaminen vaatii? ›

Koiran omistaminen vaatii sitoutumista. Arjessa koiralle on löydyttävä aikaa useamman kerran päivässä ja loma-aikoina pitää huomioida, voiko koiran ottaa matkalle mukaan tai minne sen voi viedä hoitoon.

Voiko koiran hinnasta tinkiä? ›

Älä lähde tinkimään pentusi hinnasta. Kasvattajalla on tietoa ja kokemusta omasta rodustaan. Kasvattajalta vaaditaan myös ihmisenlukutaitoa.

Mitä kasvattaja kysyy? ›

Toiveena koko elämän koti, vastuullinen omistaja ja toimiva kommunikaatio. Kasvattaja saattaa kysyä sinulta edellisten lemmikkien kuolinsyytä ja -ikää. Hän saattaa myös haluta tietää, miksi olet kiinnostunut juuri hänen kasvateistaan, ja siitä, oletko ollut yhteydessä moneen kasvattajaan.

Mitä kasvattaja kysyy? ›

Toiveena koko elämän koti, vastuullinen omistaja ja toimiva kommunikaatio. Kasvattaja saattaa kysyä sinulta edellisten lemmikkien kuolinsyytä ja -ikää. Hän saattaa myös haluta tietää, miksi olet kiinnostunut juuri hänen kasvateistaan, ja siitä, oletko ollut yhteydessä moneen kasvattajaan.

Miten vakuuttaa kasvattaja? ›

ETSI KASVATTAJAA, ÄLÄ PENTUA !

- etsi kasvattaja, jonka kanssa tunnet kemioiden kohtaavan. Kasvattajan kuuluu olla sellainen, jolta voit ja jolta uskallat kysyä neuvoa. Olemassa ei ole tyhmiä kysymyksiä! Oikean kasvattajan löytämisestä voi alkaa parhaimmillaan pitkäaikainen ja luottamuksellinen ystävyyssuhde.

Minkä ikäisiä pentuja voi mennä katsomaan? ›

Kun koiranpennut ovat 6-8 viikon ikäisiä, niillä on erityisen otollinen aika sosiaalistua erinäköisiin ja -kokoisiin ihmisiin, joten kasvattajan kannattaa kutsua myös lapsivieraita kylään. Tuonikäisenä pentuetta kannattaa myös mahdollisuuksien mukaan viedä eri paikkoihin liikkumaan erilaisissa ympäristöissä.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Nathanael Baumbach

Last Updated: 02/10/2023

Views: 6300

Rating: 4.4 / 5 (55 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Nathanael Baumbach

Birthday: 1998-12-02

Address: Apt. 829 751 Glover View, West Orlando, IN 22436

Phone: +901025288581

Job: Internal IT Coordinator

Hobby: Gunsmithing, Motor sports, Flying, Skiing, Hooping, Lego building, Ice skating

Introduction: My name is Nathanael Baumbach, I am a fantastic, nice, victorious, brave, healthy, cute, glorious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.