Kuinka paljon verkkomainonta maksaa? (2023)

Kuinka paljon verkkomainonta maksaa? (1)

Jokaisella verkkomainonnan alustalla on omat vahvuutensa ja heikkoutensa, ja mainostajien on harkittava kymmeniä mainosmuotoja, kampanjatyyppejä ja tehokkuusmittareita. Kaikkien näiden lisäksi on tiedettävä, kuinka paljon verkkomainonta maksaa.

Verkkomainonnan hinta riippuu kuitenkin käytettävästä välineestä; sähköpostimarkkinointi, sisältömarkkinointi, Pay per click, hakukonemarkkinointi (SEM), sosiaalisen median markkinointi.

Tarkastellaanpa verkkomainonnan keskimääräistä tuhannen näyttökerran hintaa.

Yleiskatsaus

Vuonna 2020 markkinoijat käyttivät noin 378 miljardia dollaria verkkomainonnasta. Jotkut pienet yritykset päättivät olla käyttämättä mitään tai käyttää vain vähän markkinointitoimiinsa, kun taas toiset maksoivat miljoonia dollareita monimutkaisista verkkomainoskampanjoista useissa kanavissa. Tietysti suurin osa jäi jonnekin näiden kahden ääripään väliin

Jokainen verkkosivuston omistaja ja verkkomainontapalvelu voi vapaasti käyttää mitä tahansa mallia ja veloittaa mainoksista mitä tahansa. Jotkut verkkosivustot voivat veloittaa mainoksista kuukausi- tai vuosimaksun, kun taas Google Adsin kaltaiset palvelut veloittaa sinua jokaisesta mainoksen napsautuksesta.

Näiden erojen ymmärtämiseksi sinun tulee tietää kolme termiä

  • Napsautuskohtainen hinta (CPC): Maksat aina, kun joku napsauttaa mainostasi.
  • Toimintokohtainen hinta (CPA): Maksat vain, kun joku napsauttaa mainosta ja suorittaa sitten vaaditun toiminnon, kuten ostaa tuotteen, siirtyy myyntisivulle tai tilaa uutiskirjeen.
  • Tuhannen näyttökerran hinta (CPM). Tässä mallissa maksat tietyn summan jokaisesta 1000 mainoksesi katselukerrasta. Maksat katselukerroista riippumatta siitä, klikkaa joku mainostasi vai ei.

Kuinka paljon verkkomainonta maksaa?

Verkkomainonnan kustannukset vaihtelevat suuresti riippuen tekijöistä, kuten kanavista, joissa mainostat, käyttämistäsi palveluista, kampanjoidesi koosta ja paljon muuta. Keskimäärin pienet ja keskisuuret yritykset maksavat verkkomainonnasta 2500–12,000 1000 dollaria kuukaudessa tai 7500–XNUMX dollaria projektia kohden.

Mikä on CPM:n keskimääräinen CPMhannel?

Verkkomainonnan etuna on, että yrityksesi hallitsee täysin kulutustasi. Päätät itse, mikä on budjettisi, ja voit kokeilla, mitkä kanavat tarjoavat suurimman tuoton kyseisellä budjetilla.

Valittavana on monia vaihtoehtoja, mukaan lukien:

1. Sähköpostimarkkinointi

Vaikka se on yksi vanhimmista Internet-markkinoinnin muodoista, sähköpostilla on silti yksi verkkokanavien korkeimmista ROI:sta. Siihen sijoittamasi summa riippuu kuitenkin valitsemastasi alustasta sekä siitä, kuka luo sisällön sähköpostiisi.

Vaikka päätät kirjoittaa ja lähettää sähköpostit itse, joudut todennäköisesti käyttämään sähköpostialustaa tavoittaaksesi kaikki asiakkaasi. Riippuen siitä, kuinka monta tilaajaa sinulla on, tämä voi maksaa 9–1000 dollaria kuukaudessa.

(Video) KUINKA PALJON VIIKON SAFKAT MAKSAA? | PT VATANEN

Voit kuitenkin myös palkata Internet-markkinointitoimiston hallinnoimaan sähköpostimarkkinointiasi puolestasi. Tämä palvelu sisältää tyypillisesti strategian kehittämisen, sisällön luomisen sekä sähköpostien lähettämisen ja seurannan. Hallitut sähköpostimarkkinointipalvelut voivat maksaa 300–1500 dollaria kuukaudessa.

Nyt kun olet kuullut sähköpostimarkkinoinnin kustannuksista, voit tarkistaa 20 parasta sähköpostimarkkinointialustaa maailmassa vuonna 2022

2. Sisältömarkkinointi

Jos yrityksesi verkkosivuilla on säännöllisesti päivitettävä blogi, olet jo jossain määrin mukana sisältömarkkinoinnissa. Tämä strategia viittaa yksinkertaisesti alkuperäisen arvopakatun sisällön luomiseen ja edistämiseen, jonka tavoitteena on tiedottaa lukijoille ja tavoittaa uusia potentiaalisia asiakkaita.

Voit luoda sisältöä itse vähentääksesi kustannuksia. Työskentely ammattimaisen sisältömarkkinointitoimiston kanssa säästää kuitenkin aikaa ja saattaa tuottaa parempia tuloksia toimiston asiantuntemuksen ansiosta. Sisältömarkkinointipalveluihin kuuluvat strategian kehittäminen ja suunnittelu, sisällön luominen, jakelu, seuranta ja edistäminen.

LUETTELE myös: Kuinka ansaita enemmän rahaa High Ticket -affiliate-markkinoinnilla

3. Pay-per-click (PPC) -mainonta

Googlen, Bingin ja muiden hakukoneiden avulla voit luoda ja näyttää mainoksia, jotka näkyvät tiettyjen avainsanojen tavallisten hakutulosten vieressä tai yläpuolella. Nämä mainokset toimivat pay-per-click (PPC) -järjestelmässä, mikä tarkoittaa, että maksat aina, kun joku napsauttaa mainostasi.

Ne toimivat myös hintatarjousjärjestelmän avulla, mikä tarkoittaa, että jotta mainoksesi näkyy, sinun on oltava valmis maksamaan klikkauksista enemmän kuin kilpailijasi. Riippuen toimialasi kilpailun tasosta, online-mainoksesi hinta, jota kutsutaan napsautuskohtaiseksi hinnaksi (CPC), voi olla muutamasta sentistä muutamaan sataan dollariin.

Haluatko olla digimarkkinoinnin guru? Tutustu 15 parasta digitaalisen markkinoinnin kirjaa | Vuosi 2022 on luettava digitaalisille markkinoijille

4. Google-hakumainokset

Keskimääräinen napsautuskohtainen vertailuhinta on 2.32 dollaria. Mainoskustannukset avainsanoilla, jotka liittyvät täsmälleen yrityksesi tarjoamiin palveluihin, voivat vaihdella huomattavasti. Hakutuloksissa näkyvät mainokset mainostavat mahdollisia asiakkaita juuri sillä hetkellä, kun he etsivät tietoa yrityksesi myymistä tuotteista/palveluista. Sen lisäksi, että nämä potentiaaliset asiakkaat näkevät meidät 38.40 dollarin tuhannen näyttökerran hinnalla (38 dollaria 1,000 30 katseltavissa olevaa näyttökertaa kohden), voimme myös kohtuudella olettaa, että saamme noin XNUMX heistä vierailemaan sivustollamme ja muuttamaan osan niistä liideiksi tai myynneiksi.

5. Google Display -mainonnan kustannukset

Mainonta Googlen Display-verkostossa on erittäin edullista tuhannen näyttökerran hinnalla mitattuna. Näyttökampanjan keskimääräinen näyttökertakohtainen hinta on 0.50–4 dollaria ja 3.12 dollaria. Yleisemmällä tietoisuustavoitteella ja vähemmällä kohdistuksella tuhannen näyttökerran hinnat voidaan saada uskomattoman alhaisiin kustannuksiin. Display-verkoston kampanjoiden keskimääräinen napsautuskohtainen hinta on 0.58 dollaria.

(Video) DJ Oku Luukkainen & HesaÄijä - 7300 päivää (feat. Erika Vikman & Danny)

6. Youtube-mainoskustannukset

YouTubessa Google Adsin kautta mainostaminen tapahtuu yleensä katselukertakohtaisen hinnan (CPV) perusteella, joten sitä on hieman vaikea verrata tuhannen näyttökerran hintamalliin. Keskimääräisellä 0.10 dollarin katselukertakohtaisella hinnalla saat noin 100 dollaria tuhatta VAPAAEHTOISTA mainoksen katselukertaa kohden. Ja mainoksen viiden ensimmäisen sekunnin tuhannen näyttökerran hinta voi olla 5 dollaria tai vähemmän riippuen siitä, kuinka hyvä (tai kauhea) mainoksesi on. Youtube-mainosten keskimääräinen napsautuskohtainen hinta on 9.50 dollaria.

Liittyvä postaus: Kuinka ansaita rahaa YouTubessa tekemättä videoita

Sosiaalisen median mainonnan kustannukset

Sosiaalisen median alustat, kuten Facebook, Twitter, LinkedIn ja Instagram, antavat sinun luoda ilmaisia ​​tilejä ja olla yhteydessä asiakkaisiin. Tämä voi olla tehokas sinänsä, mutta jokaisessa saatavilla olevat verkkomainontavaihtoehdot voivat auttaa sinua saamaan entistä enemmän irti sosiaalisen median strategiastasi.

8. Facebook-mainoskulut

Facebook mahdollistaa päiväbudjetin tai elinikäisen budjetin mainontaan. Vähimmäisbudjetti on kuitenkin 1.00 dollaria. Facebook-alustan avulla voit mainostaa Facebookissa, Instagramissa, Messengerissä ja Facebook-yleisöverkostossa.

SAMANKALTAISET Kuinka paljon palvelimen isännöinti maksaa?

Facebookin keskimääräinen tuhannen näyttökerran hinta markkinoijille on keskimäärin 1.35 dollaria napsautuskohtaista hintaa (CPC) ja noin 8.60 dollaria CPM kohdeyleisösi laajuudesta riippuen.

Facebook-mainontakustannukset ovat erittäin joustavia, Facebook-mainoksista on tullut loistava vaihtoehto verkkomainonnassa. Alusta tarjoaa poikkeuksellisia kohdistusvaihtoehtoja, mikä auttaa mainontarahojasi menemään pidemmälle tavoittamalla oikeat ihmiset.

Lue myös: Mikä on suosittelumainonta? Miten se voi auttaa yritystäsi?

9. Instagram-mainoskulut

Instagram-mainoksia hallitaan Facebookin mainosalustan kautta ja ne tarjoavat vaikuttavan tavan tavoittaa kohdeyleisösi. Instagram-mainosten keskimääräinen CPC on 3.96 dollaria ja keskimääräinen CPM 8.96 dollaria. Tästä huolimatta Facebook-mainokset toimivat tyypillisesti paremmin liikenteeseen ja klikkauksiin keskittyvissä kampanjoissa, kun taas Instagram toimii tyypillisesti paremmin impressioihin ja tavoittamiseen keskittyvissä kampanjoissa. Molemmat alustat ovat hyviä mainostamiseen, ja molempia tulisi pitää osana digitaalisen markkinointistrategiaasi.

10. Twitterin mainontakulut

Mainoshinnat Twitterissä riippuvat todella siitä, minkä tyyppisen kampanjan valitset. Se voi vaihdella 0.50 dollarista sitoutumista kohti aina 200,000 XNUMX dollariin päivässä mainostettujen trendien osalta.

Vaikka mainostetut trendit tarjoavat valtavan näkyvyyden ja tietoisuuden lyhyessä ajassa, hinta on kallis, mutta voi olla sen arvoinen, koska se takaa sijoituksen Trendit-osiossa koko päiväksi.

(Video) 200 000 000€ voittoa ja eikä veroja tarvitse maksaa ollenkaan!

Niille, joilla ei ole 200,000 XNUMX dollarin päiväbudjettia, on kaksi muuta vaihtoehtoa:

  • Mainostetut twiitit. Kustannukset voivat vaihdella 0.49 dollarista napsautuksesta. Muista, että tämä hinta riippuu kohdistuksesta. Keskimääräinen tuhannen näyttökerran hinta on 6.46 dollaria.
  • Mainostetut tilit. Kustannukset voivat vaihdella 2.50–4.50 dollaria uutta seuraajaa kohti.

11. Linkedinin mainoskulut

LinkedIn mahdollistaa sekä CPC- että CPM-mainonnan, mutta se on kalliimpaa kuin muut verkkoympäristöt ja vaatii suuremman päiväbudjetin ollakseen tehokas.

Riippuen kohdistuskriteereistäsi ja kilpailusta LinkedInissä, napsautuskohtainen hinta voi alkaa 2.00 dollarista 5.00 dollariin tai enemmän, mikä on melko korkea verrattuna muihin sosiaalisiin verkostoihin. Toimialan keskimääräinen napsautuskohtainen hinta on 5.26 dollaria.

CPM:n osalta LinkedIn veloittaa 1,000 7.85 näyttökerrasta. LinkedIn-mainosten keskimääräinen tuhannen näyttökerran hinta on XNUMX dollaria.

Ammattimaisten sosiaalisen median mainonnan hallintapalveluiden kustannukset vaihtelevat $ 850 - $ 2750 kuukaudessa. Sosiaalisen median strategioiden verkkomainonnan kokonaiskustannukset, mukaan lukien mainonta useissa verkostoissa, ammattilaisten palkkaaminen ja teknologiakustannukset, ovat tyypillisesti 450–6000 dollaria kuukaudessa, ja kuukausittaiset mainoskulut ovat 200–50,000 XNUMX dollaria.

LUETTELE myös: Kuinka Zoom ansaitsee rahaa? Zoom-liiketoimintamalli

12. Hakukoneoptimointi (SEO)

SEO on prosessi, jolla parannetaan verkkosivustosi sivuja niin, että ne sijoittuvat korkeammalle hakukoneiden hakutuloksissa relevanteilla termeillä. Mitä paremmin sivustosi on optimoitu, sitä enemmän kiinnostuneita vierailijoita ja potentiaalisia asiakkaita houkuttelet.

Ellei sinulla ole aikaisempaa kokemusta hakukoneoptimoinnista, onnistunut strategia edellyttää kokeneen toimiston palkkaamista. Kustannukset ovat tyypillisesti kuukausimaksu, ja ne ovat useimmiten 750–2,000 XNUMX dollaria kuukaudessa.

LUETTELE myös: Kuinka Instacart ansaitsee rahaa

Kuinka valitset oikean verkkomainonnan Channel?

Oikean verkkomainoskanavan valinta riippuu kohdeyleisöstäsi ja budjetistasi.

(Video) Learn Finnish - Finnish in Three Minutes - How Much?

Jos olet esimerkiksi verkkokauppasivusto, tiettyjen tuotenimien PPC-mainokset ovat yleensä hyvä vaihtoehto. Mutta jos olet B2B-ohjelmistotoimittaja, sisältömarkkinointi on järkevämpää.

Riippumatta siitä, minkälaisen verkkomarkkinoinnin valitset ja mikä budjettisi on, on tärkeää ajatella strategisesti ja pitää potentiaaliset asiakkaat aina mielessä. Keskitä markkinointistrategiasi paikkoihin, joilta he näyttävät verkossa, ja näet paljon parempia tuloksia pitkällä aikavälillä.

Useimmille yrityksille useiden strategioiden yhdistelmä auttaa saamaan parhaan tuoton verkkomainontakuluilleen. Ammattimainen digitaalinen markkinointitoimisto voi auttaa luomaan ihanteellisen verkkomainontastrategian.

Onko verkkomainonta sen arvoista?

Joskus yritykset eivät näe tuloksia verkkomainonnasta, koska heillä ei ole aikaa tai asiantuntemusta hallita verkkomainontakampanjaa niin hyvin kuin he haluaisivat. Koska valittavana on niin monia mainoksia, jatkuvasti muuttuva tekniikka ja useita vastuita yrityksen omistajana, ei ole ihme, että verkkomainonta voi olla ylivoimaista, mutta jos haluat nähdä tuloksia yrityksellesi, on tärkeää käyttää tehokkaimpia mainostyyppejä.

Verkkomainonta on kuitenkin sen ajan, rahan ja vaivan arvoista tulojen vuoksi, joita se voi tuottaa yrityksellesi, se myös tuo uusia asiakkaita, saa liidejä ja lisää bränditietoisuutta.

Joten miksi ei hypätä siihen?

Verkkomainonnan usein kysytyt kysymykset

Hakukonemarkkinointi (SEM) on eniten käytetty tapa verkkomainonnassa, ja Google tarjoaa ylivoimaisesti parhaat mahdollisuudet näkyä.

Ei, AdSenseen osallistuminen on ilmaista. Vielä parempi, Google maksaa sinulle sivustossasi näytettävien Google-mainosten napsautuksista tai näyttökerroista

Instagram-mainosten keskimääräinen CPM on 3.96 dollaria ja keskimääräinen CPM 8.96 dollaria.

Riippuen siitä, kuinka monta tilaajaa sinulla on, tämä voi maksaa 9–1000 dollaria kuukaudessa.

Pohja Liini

Verkkomainonnan hintaa on vaikea määrittää, koska harkittavia kanavia ja hinnoittelumalleja on niin monia. Tämä tarkoittaa kuitenkin yksinkertaisesti sitä, että sinulla on vapaus asettaa budjetti ja kokeilla sen sisällä useita vaihtoehtoja.

(Video) 10 Everyday DIFFERENCES that SURPRISED my Croatian husband in Canada!

Vaatii jonkin verran testausta selvittääksesi, mitkä kanavat ja strategiat toimivat parhaiten yrityksellesi, mutta kun olet tehnyt niin, Internet-markkinointi voi varmasti olla kustannustehokas tapa tavoittaa uusia asiakkaita.

Viitteet

  • webfx.com – Verkkomainonnan kustannukset: kuinka paljon verkkomainonta maksaa?
  • bizfluent.com – Verkkomainonnan haitat ja edut
  • topdraw.com – Verkkomainonnan kustannukset vuonna 2021
  • revlocal.com – Miksi sinun on annettava mahdollisuus maksulliseen mainontaan

Suosittelemme myös

Videos

1. GTA V - OVERHEAT [Full Movie]
(Vučko100)
2. Samsung Z Flip 3 Durability Test! - Can it survive Dirt?!
(JerryRigEverything)
3. Ostin iPhonen 10€, korjataan se - Pupun Nörttinurkkaus
(Hornankoje)
4. iPhone XR - Viikkoa myöhemmin!
(SuperSaf)
5. Elif | Jakso 33 | katso Suomalainen tekstityksellä
(Elif Dizisi)
6. 1. Osa toimistoille - Johdatus verkkomainontaan
(adWordsverkkokoulu)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Virgilio Hermann JD

Last Updated: 04/22/2023

Views: 5906

Rating: 4 / 5 (61 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Virgilio Hermann JD

Birthday: 1997-12-21

Address: 6946 Schoen Cove, Sipesshire, MO 55944

Phone: +3763365785260

Job: Accounting Engineer

Hobby: Web surfing, Rafting, Dowsing, Stand-up comedy, Ghost hunting, Swimming, Amateur radio

Introduction: My name is Virgilio Hermann JD, I am a fine, gifted, beautiful, encouraging, kind, talented, zealous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.