Kuinka mobiilidata toimii – 1G:stä 5G:hen (olemme edenneet pitkälle…) (2023)

Mobiilidata on muuttunut valtavasti viime vuosikymmeninä 1-luvun 1980G:stä ERITTÄIN nopeaan 5G:hen vuonna 2019. Tässä tarkastellaan perusteellisesti, kuinka mobiilidata on kehittynyt älypuhelimen aamunkoitosta…

Mitä on mobiilidata? Perusasiat (maallikon termein)

Mobiilidatan avulla voit muodostaa yhteyden Internetiin, kun olet poissa kodin WiFi-verkosta. matkaviestinverkoissa saavat virtansa solutorneista; näitä torneja on pisteytetty eri puolilla maata, ja niitä kutsutaan yhteisesti "soluiksi" – ne antavat virtaa puhelimellesi sekä puheluihin että Internet-yhteyteen.

Nämä solutornit – joita usein kutsutaan tukiasemiksi – ovat IP-pohjaisia ​​(Internet Protocol) -verkkoja, mikä tarkoittaa, että ne käyttävät tavallisia viestintäprotokollia datan lähettämiseen ja vastaanottamiseen paketeissa.

Matkapuhelintorni on pohjimmiltaan kanava, ja puhelimesi on lähde.

Kuinka mobiilidata toimii – 1G:stä 5G:hen (olemme edenneet pitkälle…) (1)

Yksinkertaisimmassa muodossaan nämä tukiasemat ovat radiojärjestelmiä. He "lähettävät" dataa – sekä ääntä että dataa 4G:ssä LTE – niiden läheisyydessä oleviin puhelimiin. Tästä syystä on tärkeää, että verkoilla on torneja kaikkialla maassa, koska yksittäisillä torneilla on vain tietty kantama.

Oletetaan esimerkiksi, että aloitat päiväsi New Yorkissa. Kun poistut asunnostasi, muodostat yhteyden paikalliseen tukiasemaan. Istut sitten autoosi ja ajat Chicagoon. Ajon aikana osavaltiolinjojen yli liikut useiden tai useamman tukiasemavyöhykkeen läpi, mahdollisesti vaihtaen yhdestä toiseen varmistaaksesi, että puhelimesi on jatkuvasti yhteydessä verkkoon.

Ja siinä se periaatteessa. Tarkoitan, voit olla erittäin monimutkainen, jos haluat – on paljon suunnittelusivustoja, jotka menevät paljon syvemmälle. Mutta maallikon yleiskatsauksen mobiilidatan toiminnasta, se on melko pitkälle pähkinänkuoressa!

Mobiilidata on nyt tärkeämpää kuin puhelutoiminto…

Kuinka mobiilidata toimii – 1G:stä 5G:hen (olemme edenneet pitkälle…) (2)

mobiilidata on 33 KERTTA suurempi kuin puhelujen tarve? Siksi tarvitsemme mobiilidataa. Tämän lisäksi 60 % Google-haut tehdään nyt puhelimilla (ja suuri osa siitä on mobiilidatalla).

Mobiilidata on nykyaikaisen yhteiskuntamme selkäranka. Ilman sitä asiat romahtaisivat umpikujaan. Ajattele sitä: kuinka monta kertaa päivässä tarkistat puhelimesi?

Oletko koskaan miettinyt, onko sillä vastaanottoa? Oletko huolissasi siitä, että et pääse Internetiin? Ei. Ellet asu maaseudulla, puhelimesi – minne ikinä menetkin – on yhteydessä Internetiin.

Tästä syystä datavaatimukset ovat niin suuret nyky-yhteiskunnassamme – yhteyksillä ei ole enää rajoja. Ja tämä on riippuvuutta aiheuttavaa. Tämän tietävät myös teknologiayritykset. Siksi olet riippuvainen Instagramin selaamisesta, Facebookja Snapchat. Y

et tee sitä minkään tärkeän vuoksi, teet sen vain, koska voit ja olet tylsistynyt. Mitä ihmiset tekivät ennen? He lukivat kirjaa/sanomalehteä tai miettivät asioita. Nykyään ihmiset, jotka tekevät niin, ovat vähemmistönä.

Katso ympärillesi seuraavan kerran kun olet junassa tai metrossa; kaikki ovat yhteydessä, kytkettynä, kuluttavat. Ja he kaikki tekevät sen mobiilidatalla. Tästä syystä Facebookin, Twitterin ja Snapchatin kaltaiset yritykset ovat arvoltaan miljardeja: mobiilidata avasi tulvaportin lisää tuloja, enemmän mahdollisuuksia ja lähes jatkuvaa, ympäri vuorokauden tapahtuvaa sitoutumista.

Video on kuitenkin iso. YouTube-videon katsomiseen käytetty datamäärä on vuoden 2009 standardien mukaan järjetön. Vuonna 2009 Netflixin tai suosikki-YouTubersi katsominen mobiilidatalla olisi ollut lähes mahdotonta. Mutta nyt voit, enemmän tai vähemmän missä tahansa. Tämä on suurenmoista. Mutta se tarkoittaa enemmän tiedon kysyntää – ja lisääntynyt kysyntä lisää verkkojen rasitusta. Ja siksi LTE:n seuraava vaihe (5G) tapahtui.

Oletko kevyen, keskikokoisen tai raskaan puhelimen käyttäjä?

Puhelimen käyttötapasi, kuten sormenjäljesi, on sinulle ominaista. On kuitenkin asioita, joita me kaikki teemme – olemme kaikki yhteydessä Internetiin mobiilidatalla useimpina päivinä; me kaikki käytämme älypuhelimia; meillä kaikilla on lähes jatkuva halu saada uutta, kiinnostavaa tietoa; Ja lopuksi, me kaikki rakastamme puhelimiamme, emmekä voi olla ilman niitä pitkiä aikoja (vaikka jotkut eivät sitä myöntäisi).

Minä henkilökohtaisesti? Olen aika kova käyttäjä. Olen yleensä Redditissä tai lukea viestejä RSS-lukijasovelluksestani. Tein tietoisen päätöksen poista Facebook ja Instagram puhelimestani pari vuotta sitten, koska halveksin sitä, mitä näistä alustoista on tullut (spoileri: ne ovat vain tiedonkeruutyökaluja markkinoijille).

Ja Twitteriä en käytä. Mutta olen silti sellainen, jota pitäisin raskaana käyttäjänä.

Yleisesti ottaen olen kuitenkin aika paljon vähemmistössä täällä. Useimmat ihmiset rakastavat sosiaalista mediaa.

HootSuiten ja We Are Socialin tietojen mukaan aktiivisia sosiaalisen median käyttäjiä oli yli 3.4 MILJARDIA vuonna 2019 – 9 % enemmän kuin vuonna 2018. Lisäksi 52 % maapallon väestöstä käyttää nyt myös älypuhelimia kehitysmaiden valtavan kasvun ansiosta. kuten Intia ja Afrikka. Vuodesta 2014 lähtien yli 1.9 miljardia ihmistä on alkanut käyttää mobiilidataa.

Eniten dataa käyttävät sovellukset

Okei, joten tiedämme nyt kuinka mobiilidata toimii. Mutta tiedätkö, mitkä puhelimesi sovellukset käyttävät eniten dataa? Jos sinulla on rajoitettu datapaketti, kannattaa tietää tarkasti, mitkä sovellukset käyttävät eniten dataa.

Tällä hetkellä tämäntyyppiset sovellukset käyttävät eniten mobiilidataa: Instagram, Facebook, Snapchat – Sosiaaliset verkostot ovat nyt 100 % keskittyneet videoon. Miksi? Yksinkertainen: video on kiinnostavampi.

Video maksaa kuitenkin enemmän (datan suhteen), joten sosiaalisen median tilien jatkuva tarkistaminen mobiilidatan ollessa yhteydessä on todennäköisesti suurin syy, miksi ylität kuukausittaiset datarajat. YouTube, Netflix, Hulu – videoiden suoratoisto on HYVÄN huonoa datapäästöille. Pelkkä datamäärä, joka tarvitaan 1 minuutin TV-ohjelman suoratoistoon 30p-tarkkuudella, riittää pyyhkimään pois 1080 % kuukausittaisesta datamäärästäsi.

Ellei sinulla ole rajoittamaton data, sinun kannattaa välttää videoiden suoratoistoa mobiilidatalla. Spotify/Apple Music/Tidal – Musiikin suoratoisto ei ole niin dataintensiivistä kuin videosisällön suoratoisto, mutta se vaatii silti veronsa. Jos sinulla on pieni datapaketti, paras vaihtoehto on tallentaa musiikkia offline-tilaan, kun olet ulkona.

Jos sinulla on suurempi datapaketti, 10 Gt tai enemmän, voit melkein varmasti päästä eroon suoratoistosta niin paljon kuin haluat. Sama niille Rajoittamaton tietosuunnitelma.

Pitäisikö sinun mennä Anille Rajoittamaton datapaketti?

Kun otetaan huomioon kaikki, mistä olemme keskustelleet, luultavasti ajattelet rajoittamaton data onko vastaus kaikkiin ongelmiisi, eikö niin? Useimmissa tapauksissa se on - rajoittamaton data antaa sinulle vapauden tehdä mitä haluat mobiilidatayhteydellä.

Esimerkiksi käytin omaani koko viikon ajan kotitietokoneeni virtalähteenä, kun kotini laajakaista oli poikki. Kuinka paljon käytin? Noin 126GB! Minulla on aina ollut rajattomasti dataa.

Syy? Käytän puhelintani koko ajan, enkä pidä rajoituksista. En myöskään haittaa maksamista rajattomasta datasta, sillä se on superhyödyllinen – varsinkin jos matkustat paljon. Useimmat ihmiset kuitenkin pärjäävät suunnitelmissa, joissa on 10 Gt dataa.

Se on paljon dataa, jopa raskaalle käyttäjälle, joten älä hermostu, jos nykyinen verkkosi ei tarjoa rajattomasti dataa – käytä vain suurinta mahdollista määrää.

Mitkä verkot/operaattorit tekevät rajoittamatonta datapakettia?

Mobiilidata on myös tärkeää. Tarvitset sitä käyttääksesi puhelintasi, kun olet kaupungissa, tien päällä tai matkoilla. Itse asiassa mobiilidatalle on 33 kertaa enemmän kysyntää kuin puheluille, mikä tarkoittaa, että ihmiset surffaavat verkossa enemmän kuin puhuvat nykyään.

Ja tämä luku kasvaa jatkuvasti.

Tästä syystä meillä on nyt 4G- ja 5G-verkot; Vanhemmat 2G- ja 3G-verkot murentuivat miljoonien Internetiä samanaikaisesti yrittävien ihmisten asettamien vaatimusten alla. Tästä syystä HSPA ja HSPA+ tapahtuivat. Ja sitten 4G LTE. Se on jatkuvaa kehitystä vastaamaan jatkuvasti kasvavaan mobiilidatan kysyntään.

Verkot ja Internet-palveluntarjoajat (Internet Service Providers) päivittävät jatkuvasti infrastruktuuriaan tehdäkseen siitä tehokkaamman ja nopeamman. Tämä maksaa miljoonia dollareita ja on loputon prosessi, sillä maalitolpat liikkuvat jatkuvasti – kuten kanssa 5G:n tulo. Useimmat puhelimet toimivat nyt LTE:llä (4G), mutta noin vuodesta 2022 alkaen 5G ottaa vallan, mikä tuo mukanaan valtavia lisäyksiä latausnopeuksiin.

Eri tyypit mobiilidataa – 1G–5G

Ymmärtääksesi, kuinka pääsemme siihen, missä olemme, sinun on ymmärrettävä, kuinka toimiala ja kuluttajatottumukset ovat muuttuneet vuosien varrella. Vielä 2000-luvun alussa mobiilidatan kysyntä oli vähäistä. Vuoteen 2010 mennessä se oli valtava, ensimmäisten todellisten älypuhelimien julkaisun jälkeen.Applen iPhone ja Googlen ensimmäinen suoritus Android-puhelimet.

Ennen tätä meillä oli WAP-internet – uskomattoman hidas mobiilidatan muoto, jonka kaikki yli 30-vuotiaat muistavat. Tyylikkäitä uusia puhelimia, kuten iPhone ja Googlen ensimmäinen Android-käyttöisten laitteiden ajo aiheutti muutoksen tapaamme käyttää mobiililaitteita. Ensimmäistä kertaa datasta tuli puhelua ja tekstiviestejä tärkeämpää, ensimmäistä kertaa sitten mobiiliviestinnän alkamisen 1970-luvulla.

Mobiilidatan kehitys (1G–5G)

  • 1G ja 2G – 1G ei itse asiassa ole oikea termi käytettäväksi tässä; sitä ei koskaan tiedetty sellaiseksi. Mutta se toimii tarpeisiimme tässä viestissä. 1980-luvulla lanseerattu 1G mahdollisti puheluiden soittamisen verkkojen kautta. Se oli yksinkertainen, mutta niin olivat myös puhelimet, joten se oli standardi vuoteen 2003 asti, jolloin 2G tuli käyttöön, ja se toi mukanaan GSM:n, GPRS:n ja EDGE:n – tavan lähettää dataa ja puheluita saman verkon kautta. Nopeudet olivat kuitenkin kauhistuttavia (30-110 kbps)
  • 3G - 3G oli ensimmäinen BIG kehitys mobiiliverkot, koska se mahdollisti nopeamman tiedonsiirron (2 Mbps) tukemalla puheluita, tekstiviestejä, sähköpostia ja Internetiä yhdessä paketissa. 3G oli suora vastaus älypuhelinten nousuun ja edustaa ensimmäistä kertaa, kun saimme tarkoitukseen sopivan mobiili-internetin. Ilman 3G:tä mikään niistä asioista, joita teet tänään puhelimellasi, ei olisi mahdollista.
  • 4G - 3G:n pohjalta 4G esitteli entistä nopeammat mobiilidatanopeudet – jopa 100 Mbps. International Mobile Telecommunications-Advancedin (IMT-Advanced) määrittelemiin standardeihin perustuen 4G oli monimutkainen integroida olemassa oleviin verkkoihin. Tästä syystä liikkeellelähtö kesti jonkin aikaa. LTE tuli pian sen jälkeen, ja sen tarkoituksena oli yksinkertaistaa verkkoarkkitehtuuria nimenomaan nopeampien ja nopeampien Internet-nopeuksien käyttöönottamiseksi.
  • 5G -LTE (Long Term Evolution) synnytti lopulta 5G:n, joka toi meidät nykypäivään. 5G on nyt täällä, mutta se ei ole totta 5G. Totta 5G tarjoaa 10 Gbps nopeuden! Nykyinen standardi on noin 1 Gbps, joten meillä on vielä paljon tekemistä ennen kuin pääsemme 5G:n kehityksen kärkeen. Puitteet ovat kuitenkin kunnossa. Vuoteen 2025 mennessä suurin osa länsimaailman käyttäjistä kokee mobiilidatanopeuden noin 10 Gbps.

Kuinka nopea 2G-puhelininternet on?

Nopea ei ole sana, jota käyttäisit kuvaamaan 2G-puhelininternetiä. Kun 2G julkaistiin vuonna 1991, nopeudet olivat säälittävän hitaita.noin 0.1 Mbps - 0.3 Mbps. 2G näkyy puhelimessasi EDGE- tai GPRS-muodossa, vaikka sitä harvoin näe nykyään, sillä useimmat nykyaikaiset puhelimet toimivat 4G:llä tai ainakin HSPA+:lla.

2G-matkapuhelin on ERITTÄIN hidasta. Et pystyisi käyttämään useimpia nykyaikaisia ​​sovelluksia sillä, ja yhden kappaleen lataaminen laitteellesi kestäisi luultavasti päivän tai kaksi. Mitä tulee videoiden suoratoistoon sovelluksissa, kuten YouTube, unohda se!

Joten kuinka hidasta 2G-mobiilidata on? 0.3 Mbps:n nopeuksilla olet suuruusluokkaa hitaampi kuin nykyaikaiset standardit Mobile Data kuten 4G ja 5G.

Tämän luvun kontekstissa nykyiset 5G-standardit tarjoavat jopa 125-200 Mbps latausnopeuden. Ja kuten alla olevasta taulukosta näet, jopa 3G oli massiivinen päivitys 2G:tä verrattuna kokonaisnopeuteen nähden.

SukupolviikoniElektroniikkaSuurin latausnopeusTyypillinen latausnopeus
2G

G

GPRS0.1Mbit / s<0.1 Mbit/s

E

EDGE0.3Mbit / s0.1Mbit / s
3G

3G

3G (perus)0.3Mbit / s0.1Mbit / s

H

HSPA7.2Mbit / s1.5Mbit / s

H+

HSPA +21Mbit / s4Mbit / s

H+

DC-HSPA+42Mbit / s8Mbit / s
4G

4G

LTE-luokka 4150Mbit / s15Mbit / s
4G +

4G +

LTE-Advanced Cat6300Mbit / s30Mbit / s

4G +

LTE-Advanced Cat9450Mbit / s45Mbit / s

4G +

LTE-Advanced Cat12600Mbit / s60Mbit / s

4G +

LTE-Advanced Cat16979Mbit / s90Mbit / s
5G

5G

5G1,000 10,000-XNUMX XNUMX Mbit/s
(1-10 Gbit/s)
150 200-XNUMX XNUMX Mbit/s

Miksi käytämme mobiilidataa

Muistatko tämän tosiasian aikaisemmasta? Se, joka sanoi vaativan Mobile Data on 33 kertaa suurempi kuin puhelujen vaatimukset? Siksi tarvitsemme mobiilidataa. Tämän lisäksi, 60 % Google-hauista tehdään nyt puhelimilla (ja suuri osa siitä on mobiilidatalla). Mobiilidata on nykyaikaisen yhteiskuntamme selkäranka.

Ilman sitä asiat romahtaisivat umpikujaan.

Ajattele sitä: kuinka monta kertaa päivässä tarkistat puhelimesi? Oletko koskaan miettinyt, onko sillä vastaanottoa? Oletko huolissasi siitä, että et pääse Internetiin? Ei. Ellet asu maaseudulla, puhelimesi – minne ikinä menetkin – on yhteydessä Internetiin. Tästä syystä datavaatimukset ovat niin suuret nyky-yhteiskunnassamme – yhteyksillä ei ole enää rajoja.

Kuinka mobiilidata toimii – 1G:stä 5G:hen (olemme edenneet pitkälle…) (3)

Ja tämä on riippuvuutta aiheuttavaa. Tämän tietävät myös teknologiayritykset. Siksi olet riippuvainen Instagramia selaamassa, Facebook ja Snapchat. Et tee sitä minkään tärkeän vuoksi, teet sen vain, koska voit ja olet tylsistynyt. Mitä ihmiset tekivät ennen? He lukivat kirjaa/sanomalehteä tai miettivät asioita. Nykyään ihmiset, jotka tekevät niin, ovat vähemmistönä.

Katso ympärillesi seuraavan kerran kun olet junassa tai metrossa; kaikki ovat yhteydessä, kytkettynä, kuluttavat. Ja he kaikki tekevät sen mobiilidatalla. Tästä syystä Facebookin, Twitterin ja Snapchatin kaltaiset yritykset ovat arvoltaan miljardeja: mobiilidata avasi tulvaportin lisää tuloja, enemmän mahdollisuuksia ja lähes jatkuvaa, ympäri vuorokauden tapahtuvaa sitoutumista.

Video on kuitenkin iso. YouTube-videon katsomiseen käytetty datamäärä on vuoden 2009 standardien mukaan järjetön. Vuonna 2009 Netflixin tai suosikki-YouTubersi katsominen mobiilidatalla olisi ollut lähes mahdotonta. Mutta nyt voit, enemmän tai vähemmän missä tahansa. Tämä on suurenmoista. Mutta se tarkoittaa enemmän tiedon kysyntää – ja lisääntynyt kysyntä lisää verkkojen rasitusta. Ja siksi LTE:n seuraava vaihe (5G) tapahtui.

Oletko kevyen, keskikokoisen tai raskaan puhelimen käyttäjä?

Puhelimen käyttötapasi, kuten sormenjäljesi, on sinulle ominaista. On kuitenkin asioita, joita me kaikki teemme – olemme kaikki yhteydessä Internetiin mobiilidatalla useimpina päivinä; me kaikki käytämme älypuhelimia; meillä kaikilla on lähes jatkuva halu saada uutta, kiinnostavaa tietoa; Ja lopuksi, me kaikki rakastamme puhelimiamme, emmekä voi olla ilman niitä pitkiä aikoja (vaikka jotkut eivät sitä myöntäisi).

Minä henkilökohtaisesti? Olen aika kova käyttäjä. Olen yleensä Redditissä tai lukea viestejä RSS-lukijasovelluksestani. Tein tietoisen päätöksen poista Facebook ja Instagram puhelimestani pari vuotta sitten, koska halveksin sitä, mitä näistä alustoista on tullut (spoileri: ne ovat vain tiedonkeruutyökaluja markkinoijille). Ja Twitteriä en käytä. Mutta olen silti sellainen, jota pitäisin raskaana käyttäjänä.

Yleisesti ottaen olen kuitenkin aika paljon vähemmistössä täällä. Useimmat ihmiset rakastavat sosiaalista mediaa. Tietojen mukaan alkaen HootSuite ja Olemme sosiaalisia, vuonna 3.4 aktiivisia sosiaalisen median käyttäjää oli yli 2019 MILJARDIA – 9 % enemmän kuin vuonna 2018. Lisäksi 52 % maapallon väestöstä käyttää nyt myös älypuhelimia, kiitos valtavan kasvun kehitysmaissa, kuten Intiassa ja Afrikassa. Vuodesta 2014 lähtien yli 1.9 miljardia ihmistä on alkanut käyttää mobiilidataa.

Eniten dataa käyttävät sovellukset

Kuinka mobiilidata toimii – 1G:stä 5G:hen (olemme edenneet pitkälle…) (4)

Okei, joten tiedämme nyt kuinka mobiilidata toimii. Mutta tiedätkö, mitkä puhelimesi sovellukset käyttävät eniten dataa? Jos sinulla on rajoitettu datapaketti, kannattaa tietää tarkasti, mitkä sovellukset käyttävät eniten dataa. Tällä hetkellä tämäntyyppiset sovellukset käyttävät eniten mobiilidataa:

  • Instagram, Facebook, Snapchat – sosiaaliset verkostot ovat nyt 100 % keskittyneet videoihin. Miksi? Yksinkertainen: video on kiinnostavampi. Video maksaa kuitenkin enemmän (datan suhteen), joten sosiaalisen median tilien jatkuva tarkistaminen mobiilidatan ollessa yhteydessä on todennäköisesti suurin syy, miksi ylität kuukausittaiset datarajat.
  • YouTube, Netflix, Hulu –videon suoratoisto on HYVÄN huonoa datamäärällesi. Pelkkä datamäärä, joka tarvitaan 30 minuutin TV-ohjelman suoratoistoon 1080p-tarkkuudella, riittää pyyhkimään pois 10 % kuukausittaisesta datamäärästäsi. Ellei sinulla ole rajoittamaton data, sinun kannattaa välttää videoiden suoratoistoa mobiilidatalla.
  • Spotify/Apple Music/Tidal –musiikin suoratoisto ei ole niin dataintensiivistä kuin videosisällön suoratoisto, mutta se vaatii silti veronsa. Jos sinulla on pieni datapaketti, paras vaihtoehto on tallentaa musiikkia offline-tilaan, kun olet ulkona. Jos sinulla on suurempi datapaketti, 10 Gt tai enemmän, voit melkein varmasti päästä eroon suoratoistosta niin paljon kuin haluat. Sama niille Rajoittamaton tietosuunnitelma.

Pitäisikö sinun valita rajoittamaton datapaketti?

Ottaen huomioon kaiken, mistä olemme keskustelleet, luultavasti ajattelet, että rajoittamaton data on vastaus kaikkiin ongelmiisi, eikö niin? Useimmissa tapauksissa se on – rajoittamaton data antaa sinulle vapauden tehdä mitä haluat mobiilidatayhteydellä. Käytin esimerkiksi omaani koko viikon ajan kotitietokoneeni virtalähteenä, kun kotini laajakaista oli poikki. Kuinka paljon käytin? Noin 126GB!

Minulla on aina ollut rajattomasti dataa. Syy? Käytän puhelintani koko ajan, enkä pidä rajoituksista. En myöskään haittaa maksamista rajattomasta datasta, sillä se on superhyödyllinen – varsinkin jos matkustat paljon. Useimmat ihmiset kuitenkin pärjäävät suunnitelmissa, joissa on 10 Gt dataa. Se on paljon dataa, jopa raskaalle käyttäjälle, joten älä hermostu, jos nykyinen verkkosi ei tarjoa rajattomasti dataa – käytä vain suurinta mahdollista määrää.

Mitkä verkot/operaattorit tekevät rajoittamatonta datapakettia?

Isossa-Britanniassa ja Yhdysvalloissa sinulla on useita vaihtoehtoja rajoittamattomien datapakettien suhteen. Olen hahmotellut parhaat verkot ja operaattorit rajoittamattomalle datalle täällä, joten tarkista ne, jos olet kiinnostunut hankkimaan rajoittamaton datapaketti.

Kuinka mobiilidata toimii – 1G:stä 5G:hen (olemme edenneet pitkälle…) (5)

Kuinka mobiilidata toimii – 1G:stä 5G:hen (olemme edenneet pitkälle…) (6)

Richard Goodwin

Richard Goodwin on työskennellyt teknologiatoimittajana yli 10 vuotta. Hän on KnowYourMobilen toimittaja ja omistaja.

Keep Reading

Tutustu lisää →

Kolme 5G-peittopäivitystä – mistä saat sen Isossa-Britanniassa?Mistä saat 5G with Threen Isossa-Britanniassa? Tässä on kätevä opas, joka näyttää kaikki nykyiset 5G-paikat Isossa-Britanniassa kaikissa tärkeimmissä puhelinverkoissa...
Nokia, Qualcomm Break 5G nopeusennätys Suomessa – 8 Gbps!!!Nokia, Qualcomm ja suomalainen verkko Elisa ovat saavuttaneet onnistuneesti 8 Gpbs 5G-nopeuden Suomessa – tässä kaikki yksityiskohdat...
Mikä on 5G WiFi -laajakaista? Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää5G WiFi – alias 5G WiFi laajakaista – tulee olemaan asia vuonna 2021. Ja se voi korvata kotisi langallisen laajakaistan. Tässä on mitä sinun tulee tietää...

FAQs

Pitääkö Mobiilidata olla aina päällä? ›

Jos olet hankkimassa älypuhelinta (Android, IOS, Iphone tms) niin suosittelen ehdottomasti mobiilidatan hankkimista. Voit toki siis ottaa käytöstä mobiilidatan matkapuhelimen asetuksista ja estää myös liittymästä kokonaan mobiilidatan käytön.

Miten Mobiilidata toimii? ›

Mobiilidata on yhteys jolla pääsee internettiin vaikka ei olisi langattoman yhteyden lähettyvillä. Mobiilidata kulkee mukanasi minne vain menetkin, mukaan lukien ulkomaat.

Onko Mobiilidata turvallinen? ›

Mobiilidataa kannattaa käyttää hyväksi, sillä datasiirto oman laitteen ja operaattorin tukiaseman välillä on vahvasti salattua ja siten hyvin turvallista. Ulkomailla tilanne on toinen, sillä datasiirron roaming-hinnat voivat nousta pilviin.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Annamae Dooley

Last Updated: 12/18/2022

Views: 6480

Rating: 4.4 / 5 (65 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Annamae Dooley

Birthday: 2001-07-26

Address: 9687 Tambra Meadow, Bradleyhaven, TN 53219

Phone: +9316045904039

Job: Future Coordinator

Hobby: Archery, Couponing, Poi, Kite flying, Knitting, Rappelling, Baseball

Introduction: My name is Annamae Dooley, I am a witty, quaint, lovely, clever, rich, sparkling, powerful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.