Kriminologi: Työn kuvaus, ammattitaito, palkka ja uravinkit (2023)

Kriminologi: Työn kuvaus, ammattitaito, palkka ja uravinkit (1)

Jos olet koskaan katsonut "Criminal Minds" -ohjelmaa ja sinusta tuntuu, että sinulla on mitä tehdä rikosten ratkaisemiseksi ja estämiseksi tulematta välttämättä poliisiksi, ajattelet kriminologia. Kriminologi rakentaa kuitenkin jännittävän uran suorittamalla kriminologian tutkinnon ja ammatilliset kurssit, jotka ansaitsevat hänelle täyttävän työn.

Kriminologit ovat ammattilaisia, jotka tutkivat rikollisuuden ja rikollisten luonnetta ja rikosten sosiaalisia vaikutuksia. He tekevät tämän rikollisten havaitsemiseksi ja rikosten estämiseksi. He ovat yleensä erittäin fiksuja ihmisiä, koska heidän työhönsä kuuluu sosiologian tuntemus, psykologia, kriminologia, tilastot ja rikosoikeus.

Tässä viestissä annamme sinulle kaikki asiaankuuluvat tiedot kriminologeista. Opit lisää siitä, keitä he ovat, mitä he tekevät, ja taidoista, joita heillä on, jotka auttavat heitä tekemään mitä tekevät. Näet myös, kuinka paljon he ansaitsevat, sekä mitä he tekevät edistyäkseen urallaan.

Kuka on kriminologi?

Kriminologit ovat asiantuntijoita, jotka tutkivat ja arvioivat monen tyyppisten rikosten luonnetta, sekä rikolliset, jotka ovat syyllistyneet niihin. He eivät ehkä ole suoraan mukana rikosten ratkaisemisessa tai rikoksentekijöiden rankaisemisessa, mutta heidän tehtävänsä on sosiologian ja lainvalvonnan välillä.

Siksi kriminologit tutkivat ihmisen (rikollisten) käyttäytymistä sanelemaan käyttäytymismalleja ja normista poikkeavia käyttäytymismalleja. He voivat analyysin avulla sanoa, mikä sen aiheutti, jos varoitusmerkkejä oli ja missä seuraava rikos todennäköisesti tapahtuu.

Siksi he työskentelevät pääasiassa lainvalvontaviranomaisten parissa. Kriminologin työhön voi kuitenkin kuulua myös tutkimuksen suorittaminen ja politiikkojen luominen, jotka auttavat vähentämään rikoksia.

Sillä välin voit tarkistaa nämäOikeusapurahat.

Mikä on kriminologin tehtäväkuvaus?

Kriminologin päätehtävä on tutkia rikollisuuden kaikkia näkökohtia - fyysisiä rikostilanteita, sosiologisia syitä ja rikospsykologiaa - niiden ratkaisemiseksi ja estämiseksi.

Kriminologin työ edellyttää siis paljon tutkimusta. He keräävät rikostilastoja väestörakenteen ja sijainnin perusteella. Hän työskentelee myös politiikan parissa, joka auttaa vähentämään rikoksia kaupungissa ja varmistaa rikollisten oikeudenmukaisen kohtelun.

Lainvalvontaviranomaisten kanssa työskennellessään kriminologin työ voi kuitenkin olla rikollispaikkojen vierailu ja rikollisten haastattelu. He haastattelevat rikollisia ymmärtääkseen heidän motivaationsa rikosten tekoon sekä heidän mielensä toiminnan.

Näiden lisäksi kriminologit suorittavat myös seuraavat työtehtävät:

 • Suorita kyselyjä
 • Kerää tilastotietoja
 • Kirjoita tutkimuspapereita ja artikkeleita
 • Tutki rikollista käyttäytymistä
 • Suunnittele strategioita rikollisuuden vähentämiseksi
 • Tutkimushaastattelujen suorittaminen
 • Muotoilla poliittisia suosituksia

Missä kriminologit työskentelevät?

Tärkeimmät työympäristöt, joissa kriminalistit voivat suorittaa työtehtävänsä, ovat:

 • Liittovaltion, osavaltion ja paikallishallinto
 • Poliisi ja vankilapalvelut
 • Tuomioistuimen palvelut
 • Poliittiset neuvottelukunnat
 • Turvallisuuspalvelut
 • Voittoa tavoittelemattomat järjestöt, kuten oppilaitokset ja hyväntekeväisyysjärjestöt, joissa on nuoria rikoksentekijöitä tai rikoksen uhreja.

Näiden lisäksi kriminalistit voivat työskennellä myös yksityisissä turvallisuus- ja lainvalvontayrityksissä. Lisäksi he voivat työskennellä sosiaalipalveluissa, kuten mielenterveyden tukemisessa ja huumeiden kuntoutuksessa.

Mitä töitä voin saada kriminologian tutkinnolla?

Sinusta voi helposti tulla kriminologi, jolla on kriminologian tutkinto. Tämä johtuu siitä, että kriminologia on tieteellistä tutkimusta rikollisen käytöksen luonteesta, laajuudesta, hallinnasta, syistä, hallinnasta, seurauksista ja estämisestä. Juuri mistä kriminologi on huolissaan.

On kuitenkin joitain hyvin liittyviä töitä, joita voit ottaa, jos sinulla on kriminologian tutkinto.

Nämä kriminologian tutkinnot ovat:

 • Etsivä
 • Poliisi
 • Yhteisön kehittämistyöntekijä
 • Vankilan virkamies
 • Ehdonalaisvalvoja
 • Sosiaalityöntekijä
 • Nuorisotyöntekijä

On myös joitain muita työtehtäviä, joihin voit sopia kriminologian tutkintosi kanssa ja jotka eivät liity läheisesti tutkintoon. Jotkut näistä työpaikoista ovat aikuisen ohjauksen työntekijä, kappeli, tietoteknikko, rajajoukkojen virkamies, sosiaalitutkija, paikallishallinnon virkamies ja sosiaalitutkija.

Näissä työtehtävissä saatat kuitenkin tarvita lisäpätevyyttä.

Voit myös lukea:Kuinka minusta voi tulla FBI-agentti? Vaatimukset, ura ja palkat

Kriminologian palkka ja työpaikan näkymät

Bureau of Labor Statistics (BLS): llä ei ole tietoja kriminologeista. Heillä on kuitenkin tietoja sosiologeista sekä poliisi- ja etsivälehdistä. Molemmat ovat läheisesti sukua kriminologiaan.

Joten BLS: n mukaan sosiologien keskimääräinen vuosipalkka on 82,050 XNUMX dollaria vaikka Poliisin ja etsivien keskimääräinen vuosipalkka on 63,380 dollaria. Lisäksi heidän arvioitu työpaikkojen kasvu 2018: stä 2028: iin on vastaavasti 9% ja 5%.

Toisaalta Glassdoor antaa keskimääräisen vuosipalkan Kehityskriminologit nimellä $ 67,677. Samaan aikaan kehityskriminologit tutkivat yksilöiden rikollista käyttäytymistä sekä syitä tällaiseen käyttäytymiseen heidän elämänsä eri aikoina tai ikinä.

Lisäksi Glassdoor: n mukaan an Sonoma Staten kriminologian apulaisprofessori ansaitsee 91,285 dollaria vuosittain.

Silloin on selvää, että kun voit ansaita kunnollisen palkan, ota kriminologiaan liittyviä töitä. Ja näillä työpaikoilla on ainakin keskimääräinen työllisyyskasvu.

Kriminologinen koulutus

Kriminalistiksi tulee tarkoituksellista vaivaa. Tarvitset oikeanlaista koulutusta ja kokemusta kasvaaksesi hienoksi kriminalistiksi.

Otamme sinut vaihe vaiheelta oikeaan koulutukseen, josta sinun tulee kriminalistiksi.

 • Täydellinen lukion koulutus: On erittäin tärkeää aloittaa suunnittelu kriminologiksi lukiosta. Varmistaaksesi parhaiden arvosanojen suorittamisen lukiossa, voit myös suorittaa kursseja sosiologiasta, hallituksesta, historiasta, tilastoista ja psykologiasta. Jos korkea tarjouksesi on kriminologia- tai rikosoikeudenkursseja, varmista, että otat ne vastaan. Liity lisäksi luokan ulkopuolisiin klubeihin, kuten keskusteluyhdistyksiin, Math-klubiin tai kriminologiakerhoon, jos sellaisia ​​on.
 • Hanki kandidaatin tutkinto: Neljän vuoden perustutkinto on vähimmäiskoulutusvaatimus tulla kriminologiksi. Etsi kriminologian tutkintoja tarjoavia korkeakouluja ja ilmoittaudu heidän ohjelmaan. Jos et kuitenkaan päällikkö kriminologiassa, sinusta voi silti tulla kriminologi, jos opiskelet sosiologiaa, psykologiaa ja rikosoikeutta.
 • Hae työharjoittelupaikoille: Nopeuttamiseksi urallasi olisi hyvä hankkia alan kokemusta vielä yliopistossa. Jos korkeakouluohjelmasi ei sisällä harjoittelupaikkoja, kehitä koulusi kanssa harjoittelusuunnitelmaa, joka sopii koulutus- ja uratavoitteisiisi. Yritä työskennellä harjoittelijana poliisilaitoksessa, lakitoimistossa, valtion toimistossa, yhteisöorganisaatioissa tai tutkimusryhmissä.
 • Hanki jatkotutkinto: Vaikka kriminologiaan ja kriminologiaan liittyvien työpaikkojen vähimmäisvaatimus on kandidaatin tutkinto, saatat tarvita syventävää tutkintoa ottaaksesi joitain kriminologian tehtäviä. Esimerkiksi, jos aiot työskennellä yliopistossa, sinulla on oltava tohtorin tutkinto. Siksi sinun pitäisi yrittää ansaita maisterin tai tohtorin tutkinto sellaisilla aloilla kuin kriminologia, rikosoikeus, sosiologia tai käyttäytymistiede.

Jos opiskelet kriminologiaa yliopistossa, löydät nämäTop 10 Criminal Justice -apurahathyödyllistä.

Tarvitsenko kriminologian lisenssin?

Sen mukaan, millaista työtä haluat saada kriminologian tutkinnollasi, tarvitset lisenssin. Esimerkiksi kriminologina työskenteleminen lainvalvontaviranomaisen kanssa useissa paikoissa vaatii luvan. Sinun on istuttava ja suoritettava tentit, jotka ovat erillisiä ansaitsemastasi kriminologiatutkinnostasi tai siihen liittyvästä tutkinnostasi.

Siksi tutkintosi lisäksi saatat joutua hankkimaan lisenssin voidaksesi harjoittaa kriminologia.

Joten sinun on tehtävä etsimään kriminologiatyösi vaatimuksia sijainnistasi. Jos se vaatii luvan harjoitteluun, tutustu tutkinnon muotoon ja opiskele sitä.

Kriminologian koulut

Etsitkö kouluja, joissa voit saada kriminologitutkinnon tai käydä kriminologiakursseilla? Tässä on viisi parasta kriminologikoulua US News & World Reportin mukaan.

Marylandin yliopistossa, College Parkissa, on kriminologian ja rikosoikeuden laitos, joka tarjoaa tutkinto-ohjelmia ja kursseja kriminologiassa. Voit saada yhden parhaista kriminologian BA: sta sekä valmistua jaPhDastetta.

Käy koulussa

Albanyn yliopisto - SUNY tarjoaa kriminologiaohjelmiaan rikosoikeuskoulunsa kautta. Koulu hoitaa opiskelijoita kaikilla rikollisuuden osa-alueilla ja yhteiskunnallisissa reaktioissa rikokseen. Voit saada joitain parhaista jatko-opiskelijoista jaOpiskelijaKriminologiaohjelmat täällä.

Käy koulussa

Kalifornian yliopisto, Irvine (UCI) tarjoaa kriminologian, lain ja yhteiskunnan laitoksen. Heidän perus- ja tohtoriohjelmansa valmistelevat opiskelijoita uraan kriminologiassa. Lisäksi osasto antaa opiskelijoille mahdollisuuden päästä verkkoonmaisterintutkinto kriminologiassa.Käy koulussa

Cincinnatin yliopiston rikosoikeuskoulun kautta voit saada yhden parhaista kriminologian tutkinnoista Yhdysvalloissa. Cincinnatin yliopisto tarjoaa BS: n, MS: n ja rikosoikeuden erikoiskursseja ja ohjelmia, jotka johtavat kriminologiuraan.

Arizonan osavaltion yliopiston kriminologian ja rikosoikeuden korkeakoulu tarjoaa laadukkaita kriminologiaohjelmia ja -kursseja. Kriminologian ja rikosoikeuden kandidaatin tutkinnon lisäksi voit myös suorittaa useita kriminologian todistuskursseja edistyäkseen kriminologiurallasi.

Sinun pitäisi myös nähdä nämä 15 Parhaat kriminologiakoulut Iso-Britanniassa.

Kriminologiksi vaadittavat taidot

Vaikka saat oikean koulutuksen kukoistavan kriminologin uran rakentamiseksi, sinulla on oltava tietyt taidot.

Nämä taidot ovat:

 • Tutkimustaidot - Sinun on kyettävä suorittamaan tutkimusta ja rakastamaan sitä.
 • Tilastotaidot - Yritä kehittää vankka käsitys matematiikasta, erityisesti todennäköisyydestä ja tilastoista. Tarvitset sitä varmasti kasvamaan kriminologiurallasi.
 • Kirjoitustaidot - Sinulla on oltava vahva kirjoitustaito voidaksesi menestyä kriminologina. Tämä johtuu siitä, että kirjoitat paljon raportteja ja tiivistät tietoanalyysin
 • Ihmissuhdetaidot - Sinun on kyettävä kommunikoimaan tavalla, joka saa muut kuuntelemaan ja avautumaan sinulle. Tämä taito on hyödyllinen haastateltaessa rikollisia tai tapaamisissa muiden alan ammattilaisten kanssa.
 • Organisaatiotaidot - Koska käsittelet paljon tietoja ja tietoja, sinun on oltava hyvin organisoitunut.

Lisäksi sinulla on oltava kiinnostusta julkiseen politiikkaan. Tämä johtuu siitä, että ura kriminologiassa antaa sinun vaikuttaa julkiseen politiikkaan. Joten kiinnostuksesi julkiseen politiikkaan määrittelee menestystasosi rikollisuuden estämisessä, mikä on tärkeä osa työtä.

Lisäksi IT-taidot ja kyky työskennellä tuottavasti ryhmissä auttavat sinua myös kasvamaan kriminologin uralla.

Uravihjeitä kriminologeille

Ei riitä ansaita kriminologin tutkintoa tai saada kriminologiaan tai kriminologiaan liittyvää työtä. Sinun on rakennettava vahva kriminologin ura ja kasvattava voidaksesi ansaita paremmin.

Joten, tässä on hyödyllisiä vinkkejä, jotka auttavat sinua etenemään kriminologin uralla.

1. Tule ammattiyhdistyksen jäseneksi

Ammattiliittoon liittyminen auttaa sinua verkostoitumaan ja kasvamaan urallasi. Jos liittyt kriminologiayhdistykseen, voit saada henkilökohtaista ammatillista apua melkein kaikissa urasi osa-alueissa.

Joitakin ammattiyhdistyksiä, joihin voit liittyä kriminologina, ovat muun muassa kansainvälinen kriminologiaseura, amerikkalainen kriminologiaseuraja rikosoikeustieteiden akatemia.

2. Harkitse vaihtoehtoista uraa

Todellisuudessa ei ole monia selkeästi määriteltyjä ”kriminologitöitä”. Monet kriminologian tutkinnon suorittaneet suorittavat vastaavan työn. Joten, kun olet tekemässä tarvittavia toimenpiteitä kohti kriminologin urakehitystä, harkitse töitä, kuten rajavartiolaitoksen edustaja, vaatimustenmukaisuudesta vastaava virkamies, liittovaltion suojeluvastaava ja lakiassistentti.

Nämä työpaikat eivät ehkä ole ensimmäinen valinta, mutta ne ovat yhtä palkitsevia ja kriminologinen tutkintosi voi saada sinut näihin työpaikkoihin.

3. Osallistu kriminologien konferensseihin

Ammattikokoukset auttavat sinua oppimaan lisää kentältä. Kriminologikonferensseihin osallistuminen avaa sinut alan uusille kehityssuunnille.

Joten, jos haluat osallistua säännöllisesti kriminologikonferensseihin, seuraa järjestöjä, kuten Amerikan kriminologiaseura, lännen kriminologiaseuraja Euroopan kriminologiaseura.

4. Lue ja julkaise kenttätutkimusta

Ei ole parempaa tapaa saada nimi kentällä kuin julkaista laatututkimus. Kuitenkin voidaksesi julkaista kriminologista tutkimusta, sinun on oltava lukenut ja luet laajasti kentällä. Voit myös julkaista raportin tekemäsi työstä, joka on mielestäsi erittäin informatiivinen.

Joten jos sinulla on raportteja, tutkimuksia tai artikkeleita kriminologeista, jotka haluat jakaa, julkaise ne missä tahansa seuraavista lehdistä:

5. Ota täydennyskoulutuskursseja

Kriminologia, kuten monet muutkin alat, on dynaamista. Alalla on jatkuvasti muuttuvia tekniikoita, toimintatapoja ja käytäntöjä. Siksi kenties hankkiessasi työkokemusta saatat joutua päivittämään tietosi.

Voit käydä kriminologikursseilla, kuten dokumentaatio ja rikostekniset palvelut, tietoverkkorikollisuuden torjunta ja rikollisuuden ehkäiseminen, jotta pysyt ajankohtaisina kentällä. Yliopistot, korkeakoulut, ammatilliset yhdistykset ja valtion virastot tarjoavat näitä jatkokoulutusmahdollisuuksia. Sinun täytyy vain olla etsimässä heitä.

6. erikoistuneet

Erikoistuminen voi olla viimeinen askel kriminologian urakehitykseen. Kun erikoistut kriminologian osa-alueeseen ja saat tunnustusta tällä alalla, sinusta tulee auktoriteetti, jota ihmiset etsivät.

Kriminologian erikoistumisalueita ovat kansallinen turvallisuus, tietoverkkorikollisuus ja translaatiokriminalismi. Jos haluat erikoistua mihinkään näistä, sinun on kuitenkin työskenneltävä projekteissa, suoritettava asiaankuuluvia kursseja ja julkaistava lisää tutkimuksia, artikkeleita ja raportteja kyseisellä alalla.

Onko kriminologian tutkinto sen arvoinen?

Kriminologien kysynnän jatkuvan kasvun ja ennakoidun kasvun myötä on hyvä aika harkita kriminologian uraa. Kriminologin velvollisuus vaikuttaa yhteiskuntaan ja sen ulkopuolelle. Kriminologit suojelevat ja palvelevat yhteisöjä suorittamalla esimerkillisiä tehtäviä.

Kriminologian tutkinnon suorittaminen valmistaa sinua menestymään lainvalvontaviranomaisissa. Se tarjoaa myös paremman kuvan ihmisten ja yhteiskunnan käyttäytymisestä, mikä voi auttaa parantamaan taitosi peliä.

Czarnecin mukaan snhu.edu, kriminologian tehokkaan tutkimuksen tunnusmerkki sisältää teorian ja sen tärkeän suhteen onnistuneen dataan perustuvan analyysin kehittämiseen, politiikan kehittämiseen ja loputtomaan pyrkimykseen parantaa kaikkien kansalaisten elämänlaatua. "

UKK

Kriminologiksi tulemiseksi sinun on suoritettava lukion koulutus; saada kandidaatin tutkinto kriminologiasta tai siihen liittyvistä tieteenaloista, kuten sosiologia, psykologia tai rikosoikeus; ja sitten suorittaa lisenssitentti, jos kriminologinen työsi sitä vaatii. Saatat myös joutua suorittamaan maisterin ja tohtorin tutkinnon. kriminologian koulutusohjelmat kriminologian työpaikkojen saamiseksi.

Kriminologian kandidaatin tutkinnon suorittaminen kestää neljä vuotta, kriminologian maisterin suorittaminen yhdestä kahteen vuoteen ja tohtorin suorittaminen kolmesta viiteen vuoteen. kriminologiassa. Siten kriminologisen tutkinnon saaminen vie vähintään neljä vuotta ja pätevämmäksi kriminologiksi tuleminen viidestä kymmeneen vuoteen.

Kriminologiaan voi ottaa erilaisia ​​aiheita, joista osa sisältää rikosoikeuden, rikoksen psykologian tai psykologian, oikeuslääketieteen, valtiotieteen ja sosiologian.

Kyllä, rikosoikeustietojen hankkiminen on välttämätöntä kriminalistiksi.

Kriminologia on tutkimus rikoksesta, sen sosiaalisista vaikutuksista ja niiden lieventämisestä, kun taas rikosoikeus käsittelee enemmän rikollisuuden lainvalvontaa.

Kyllä, voit ryhtyä kriminologiaan taideopiskelijoina niin kauan kuin opiskelet vaadittavia aineita.

Sinun ei tarvitse olla poliisi tulla kriminologiksi. Sinun on kuitenkin suoritettava tentti saadaksesi lisenssin.

Yhteenveto

Kriminologit ovat asiantuntijoita, jotka tutkivat ja arvioivat monen tyyppisten rikosten luonnetta, sekä rikolliset, jotka ovat syyllistyneet niihin. He tekevät tämän tarkoituksenaan ymmärtää rikoksen motiivi, rikoksen suuntaus ja miten estää seuraava tapahtuma. Siksi kriminologit tarvitsevat kriminologian lisäksi jonkin verran tietoa sosiologiasta, psykologiasta ja rikosoikeudesta, jotta pystyvät toimimaan hyvin. Joten kasvattaaksesi kriminologin uraa, sinun on saatava kriminologian tai muun siihen liittyvän tieteen tutkinto, saatava työpaikka ja suoritettava jatkokoulutuskursseja kriminologian osa-aloilla.

Viitteet

Suosittelemme myös

FAQs

Kriminologi: Työn kuvaus, ammattitaito, palkka ja uravinkit? ›

Jos olet koskaan katsonut "Criminal Minds" -ohjelmaa ja sinusta tuntuu, että sinulla on mitä tehdä rikosten ratkaisemiseksi ja estämiseksi tulematta välttämättä poliisiksi, ajattelet kriminologia.

Missä voi opiskella Kriminaalipsykologiaa? ›

Kriminaalipsykologiaa ei pysty Suomessa opiskelemaan pääaineena, mutta kriminaalipsykologiasta kiinnostunut voi silti opiskella alaa yhdistämällä esimerkiksi kriminologian ja psykologian opintoja. Psykologiaa voi opiskella pääaineena Turun, Itä-Suomen, Helsingin, Tampereen ja Jyväskylän yliopistoissa.

Mihin kriminologi työllistyy? ›

Kriminologit ovat monipuolisia sosiaalitieteiden ammattilaisia, jotka voivat löytää itsensä töissä niin valtiolla kuin yksityissektorillakin. Kriminologit pyrkivät selittämään rikollisuuden syitä sekä reaktioita rikollisuuteen. Kriminologien asiantuntijuutta voi soveltaa monelle eri alalle.

Miten opiskella Kriminologiaa? ›

Mikäli haluat opiskella kriminologiaa pääaineenasi, tulee sinun hakea sosiaalitieteiden maisteriohjelmaan. Sosiaalitieteiden opinnoissa voit syventyä eri sosiaalitieteiden alle lukeutuviin tieteenaloihin tai opintosuuntiin oman valintasi mukaisesti.

Mikä on Kriminologia? ›

Kriminologia on tieteenala, joka tutkii empiirisesti rikollisuutta ja siihen kohdistuvia reaktioita. Se tarkastelee laajasti eri rikoslajeja perinteisestä väkivalta- ja nuorisorikollisuudesta nouseviin rikosilmiöihin kuten kyberrikollisuuteen. Huomion kohteena on sekä rikosten tekeminen että niiden uhriksi joutuminen.

Mitä on Oikeuspsykologia? ›

Oikeuspsykologia tarkastelee psykologisen tiedon ja osaamisen soveltamista oikeuden käytössä ja rikostutkinnassa. Oikeuspsykologian erikoistumiskoulutus on kaksikielinen ja se on suunniteltu yhteistyössä psykologian ja oikeustieteiden oppiaineiden sekä työelämän tahojen kanssa.

Mitä on Kriminaalipsykologia? ›

Kriminaalipsykologia on psykologian sovellusala, joka tähtää rikollisen käyttäytymisen tieteelliseen ymmärtämiseen. Kirjassa käydään läpi rikollisen käyttäytymisen selitysmalleja, rikoslajeihin liittyviä näkökohtia, rikollisuuden ehkäisyä ja rikoksentekijöiden hoitoa.

Miten rikollisuutta tutkitaan? ›

Kriminologia on tieteenala, joka tutkii empiirisesti rikollisuutta ja siihen kohdistuvia reaktioita. Kriminologia tarkastelee rikoskäyttäytymistä laaja-alaisesti, perinteisestä väkivalta- ja nuorisorikollisuudesta nouseviin rikosilmiöihin kuten kyberrikollisuuteen.

Kuka on rikollinen? ›

Rikollinen. Rikollinen on yhteiskunnan luoma käsite henkilöstä, joka on tehnyt rikoksen. Rikoksentekijä tuomitaan teoistaan rangaistukseen.

Miten ihmisestä tulee rikollinen? ›

Tuore väitöstutkimus löysi nuorisorikollisuuden ennusmerkit: rikkinäinen perherakenne, vanhempien alhainen koulutustaso, lapsen käytösongelmat ja hyperaktiivisuus. Mitä useampi näistä taustatekijöistä lapsella on, sitä varmemmin hän syyllistyy rikokseen nuorena.

Mitä psykologiset testit kertovat? ›

Testeillä arvioidaan mm. työskentelyvalmiuksia, motivaatiota ja voimavaroja, vuorovaikutustaitoja ja ammatillista osaamista. Hyvä soveltuvuustesti mittaa, mitä on tarkoitus mitata. Tyypillisesti testit ja mittattavat asiat räätälöidään haettavan paikan ja työnkuvan pohjalta.

Mihin psykologian maisteri työllistyy? ›

Psykologin maisterin tutkinnon suorittaneet toimivat psykologin tehtävissä niin julkisella kuin yksityisellä sektorilla, sekä yrittäjinä että työntekijöinä. Psykologian maistereiden työllistyminen on erittäin hyvää ja ala tarjoaa erittäin kilpailukykyisen palkkauksen.

Mitä töitä psykologian maisteri voi tehdä? ›

Psykologin koulutus soveltuu asiakas- ja potilastyön lisäksi erinomaisesti myös muihin asiantuntijatehtäviin kuten esimiestyöhön sekä suunnittelu- ja kehittämistyöhön. Psykologien ääni ja psykologian tutkimustieto on tärkeää saada kuuluviin myös yhteiskunnallisessa päätöksenteossa.

Mikä on positiivinen psykologia? ›

Positiivinen psykologia on ihmisen optimaalista hyvinvointia ja onnellisuutta tutkiva psykologian alaan kuuluva poikkitieteellinen tutkimussuuntaus, jonka tavoitteena ennen kaikkea löytää tutkimusnäyttöön perustuvaa tietoa inhimillisen kukoistuksen, hyvinvoinnin ja onnellisuuden luonteesta.

Onko Suomessa järjestäytynyttä rikollisuutta? ›

Keskusrikospoliisin arvion mukaan Suomessa toimii noin 90 järjestäytynyttä rikollisryhmää ja näillä ryhmillä on jäseniä noin 900-1000. Suomessa järjestäytynyt rikollisuus on pääsääntöisesti kotimaista.

Miten rikollisuutta voitaisiin vähentää? ›

Rikoksia voidaan ehkäistä esimerkiksi tukemalla hankalassa asemassa olevia ihmisiä ja rikoksen uhriksi joutuneita, lisäämällä yhteisöllisyyttä tai vähentämällä mahdollisuuksia rikoksen tekemiseen. Rikoksentorjuntatyötä suunnitellaan ja kehitetään rikollisuuteen liittyvän tilasto- ja tutkimustiedon avulla.

Kuka tekee rikoksia Suomessa? ›

Yleisesti ottaen Suomessa melko pieni joukko aktiivisia rikoksentekijöitä tekee suurimman osan rikoksista. Useista rikoksista tuomitut tekevät ensimmäiset rikoksensa jo hyvin nuorina. Tällä ryhmällä rikollisuus kulkee yleensä käsi kädessä muiden sosiaalisten ongelmien kanssa.

Mitä rikoksia tehdään eniten Suomessa? ›

Noin neljännes poliisin tietoon tulleista rikoksista on liikennerikoksia. Vuonna 2020 kirjattiin 132 000 liikennerikosta, joista noin 15 prosenttia oli rattijuopumuksia. Rattijuopumusten määrät vuosina 2011–2020 ovat pysyneet melko samalla tasolla.

Miksi jotkut tekevät rikoksia? ›

Rikoksiin syyllistyneen voi olla vaikea esimerkiksi palata työelämään rangaistuksen suorittamisen jälkeen. Työelämän, perhe-elämän tai muiden tärkeiksi katsottujen instituutioiden ulkopuolelle jääminen vaikeuttaa rikoksista luopumista.

Miten kansainvälinen rikollisuus ilmenee? ›

Kansainvälinen rikollisuus voi tarkoittaa esimerkiksi rikosta kansainvälistä oikeutta vastaan, rikosta ihmisyyttä vastaan tai sotarikosta. Käsite voi viitata myös rajat ylittävään huumekauppaan, asekauppaan, rahanpesuun tai ihmiskauppaan.

Mitä rikoksia nuoret tekevät? ›

Yleisimpiä nuorten tekemiä rikoksia ovat näpistykset ja vahingonteot. Nuoret kohtaavat myös paljon väkivaltaa. Myös koulussa tapahtunut väkivalta voi olla rikos. Nuorten tekemät henkirikokset ovat hyvin harvinaisia Suomessa.

Minkä ikäinen on rikoslain alainen? ›

Rikosoikeudellinen vastuuikäraja on Suomessa 15 vuotta. Tämä tarkoittaa sitä, että alle 15-vuotias ei rikoslain mukaan ole rikosoikeudellisesti vastuunalainen, koska rikosoikeudellisen vastuun edellytyksenä on, että tekijä on rikoksen tekemisen hetkellä vähintään 15-vuotias. Alle 15-vuotiasta ei pidetä syyntakeisena.

Mikä on Desistanssi? ›

Kun lähdetään itse sanasta liikkeelle, niin desistanssi tarkoittaa tietystä paikasta poistumista – tietyn paikan tai teon vastustamista (desist). Paikka tai teko ei ole suotava, joten sitä pitää välttää.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Msgr. Benton Quitzon

Last Updated: 02/08/2023

Views: 5921

Rating: 4.2 / 5 (43 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Msgr. Benton Quitzon

Birthday: 2001-08-13

Address: 96487 Kris Cliff, Teresiafurt, WI 95201

Phone: +9418513585781

Job: Senior Designer

Hobby: Calligraphy, Rowing, Vacation, Geocaching, Web surfing, Electronics, Electronics

Introduction: My name is Msgr. Benton Quitzon, I am a comfortable, charming, thankful, happy, adventurous, handsome, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.